Offtopic / Yleinen pelikeskustelu
#1
Täällä ketjussa voi keskustella mistä tahansa peleihin, yhtiöihin ja pelialaan yleensäkin liittyvästä. Tämän ketjun on myös tarkoitus ehkäistä turhien topiccien syntyä, jotta foorumi pysyisi siistinä. Kysy tai tuo esille siis ensin täältä peleihin liittyviä kysymyksiä ja keskustelua ennenkuin menet luomaan uusia aiheita. Uusien aiheiden tekeminen on rohkaistavaa, mutta kannattaa panostaa aloitusviesteihin ja keskustelun aihepiireihin, jotta topicci ei vajoaisi pohjalle.

Pelit ovat olleet läsnä jo pitkään ja generaatiot senkun vaihtuvat ja teknologia kehittyy. Tämänhetkiseen generaatioon voi luokitella oikeastaan kolme tai vaihtoehtoisesti viisi konsolia: Nintendo Wii, Microsoft Xbox 360 ja Sony Playstation 3 (+ Nintendo DS ja Playstation Portable). Nämä luonnollisesti kilpailevat keskenään markkinoista, joten jokainen alusta on saanut taakseen kannattajia ja vastustajia. Mitä mieltä olet itse tilanteesta tällä hetkellä? Sitten emme saa tietenkään unohtaa legendaarisia aiempien generaatioiden konsoleita kuten Nintendo 64:sta, Playstationia ja Dreamcastia ja niiden huippupelejä. Mitä mieltä olet itse konsolien tarjonnasta?
_________________________________________________________________________________________________________

Seuraava on oma kantani käytyyn konsolikeskusteluun.

Oma mielipiteeni nykyisistä konsoleista on, että Wiin pelitarjonnassa on hyvin mielenkiintoisia ja uniikkeja tekeleitä, jotka eroavat massasta todella hyvin. Muut konsolit eivät nappaa itselläni juurikin suurehkon mutta yksipuolisen pelitarjonnan takia. Urheilupelejä ja ajopelejä en jaksa tasan yhtään ja FPS:t on nopeasti nähty. Olen pelimediaa seurannut netissä lähinnä IGN:n ja GameTrailersien kautta ja näyttää siltä, että FPS:ien liukuhihnatuotanto on loputon. Wiillä ei välttämättä olekaan kaikista suurin tarjonta, mutta sillä on niin monia helmiä, jotka pitävät otteessaan pitkään. Zelda jaksaa kiehtoa, Okami ja Mario räjäyttivät pääni, Metroid piti kovaa tasoa yllä ja tulevaisuus näyttää hienolta. Virtual Console tarjoaa myös ajattomia klassikoita kun omalla kohdallani on jäänyt joitain mestariteoksia historian hämäriin ja WiiWaresta löytyy myös paljon addiktoivia ja toimivia pelejä. En kiellä etteikö myös muilla konsoleilla olisi itseäni kiinnostavia pelejä, mutta niiden vähyyden takia en ole noita konsoleita vaivautunut ostamaan kun tuntuu, että niiden pelien jälkeen ne jäisivät turhan pantiksi lojumaan ympäriinsä. Wiillä ja DS:llä siis mennään eteenpäin klassikot tukemassa.
Reply
#2
(19.02.2010 14:02)Frozen Wrote:Ōkami ei ole nintendon peli, saatika omista siihen yksinoikeuksia. Peli oli alunperin vain PS2:lle ja vasta myöhemmin portattu Wiille (kun fanit ruinasivat sitä Capcomilta). Taas miinusta wiille tästä.

Loota = Nintendo fanboy.
Ja sillä on väliä...? En pane pahakseni kun tekivät porttauksesta jopa hiukan paremman kuin alkuperäisestä, näin olen lukenut. Miten ihmeessä sait tästä negatiivisen asian väännettyä muutenkaan? ò_o Lisää loistavia pelejä = miinusta?

Olen Nintendon kannattaja, mutta en missään nimessä kiellä muiden konsolien saavutuksia. En myöskään ole koskaan muita konsoleja tuominnut, pelaan sitä mistä tykkään, simple as that. Nintendon konsoleille löytyy mielestäni kaikista mielenkiintoisimman tekeleet.

Frozen = Anti-Wii fanboy B)

SNES on jumalaisin konsoli toistaiseksi.
Reply
#3
(19.02.2010 16:59)Laatikko Wrote:
(19.02.2010 14:02)Frozen Wrote:Ōkami ei ole nintendon peli, saatika omista siihen yksinoikeuksia. Peli oli alunperin vain PS2:lle ja vasta myöhemmin portattu Wiille (kun fanit ruinasivat sitä Capcomilta). Taas miinusta wiille tästä.

Loota = Nintendo fanboy.


SNES on jumalaisin konsoli toistaiseksi.

This. Tuo on niin totta. SNES on kevyesti paras konsoli ikinä.
Reply
#4
Omistan GC:n Wiin ja plösön(PS3). Ostin PS3:n koska Wiillä ei yksinkertaisesti ollut kovin monia pelejä jotka kiinnostaa, ja PS3:lla on itseäni kiinnostavia pelejä. Wiin pelitarjonta näyttää kuitenkin olevan tänä vuonna varsin hyvä, jos Metroid ja Mario saadaan ja viim. ens vuonna Zelda niin huhhuh. Ennen kuin Wiini imaisi SD-kortin pyöri siinä pääasiassa VC:n pelit ja brawli, Virtual Console on kyllä mielestäni parempi kuin muiden konsoleiden vastaavat pelien kannalta.Reply
#5
Lähdetään kuiten siitä että Odysseus on 10/10 ja muita konsoleita vertaillaan siihen.
http://screwattack.com/videos/AVGN-Odyssey


Genesis on ehkä ilmestymispäivämäärään suhteutettuna paras. Jos Genesikselle olisi ollut Crono Trigger ja SNESille ei niin se ois ollu musta ylivoimainen, mut kun asiat on toisin niin onhan vertailukelpoisia keskenään. (ja FF6 myös)

Sonicit on tasohyppelypeleinä parempia kuin mariot, mut sit tuli Mario64 joka muutti asiat. Ei vaan pärjää

[/random Vilness kikat]
Reply
#6
Galaxy 2:n traileri intro *__________________*
http://www.gametrailers.com/video/ninten...1?type=flv

Unohdin kaikki muut pelit tuon katsottuani.
Reply
#7
(25.02.2010 00:38)Laatikko Wrote:Galaxy 2:n traileri *__________________*
http://www.gametrailers.com/video/ninten...1?type=flv

Unohdin kaikki muut pelit tuon katsottuani.

Ei jostain syystä nappaa, kuten ei ykkönenkään.
Reply
#8
Minä sitä vastoin räjähdin täysin kun näin tuon. Kaikki klikkasi yhteen ja muutuin kovin malttamattomaksi odotuksen suhteen ._. Vuoden kovin peli ainakin minulle. Tosin Other M näytti ja kuullosti myös entistä paremmalta, mutta tuo oli yksinkertaisesti liian hienoa. Jos sinua muuten kiinnostaa niin ovat tekemässä tuosta kuulemma reilusti vaikeampaa kuin ykkösestä "hc"-pelaajia ajatellen.

Jossi :3
Reply
#9
(25.02.2010 09:12)Frozen Wrote:Lootalta taisi jäädä viimevuonna E3 tapahtuma väliin, nintendon osalta? 8)
Nope, katsoin sen livenä. Hype oli ehtinyt jo hiukka hiipua kun pitkään aikaan ei ollut kuulunut mitään tuosta pelistä, mutta nyt kun tuo intro paljastettiin niin muistinki taas miksi innostuin tuosta niin järjettömästi.
Reply
#10
Nää on parhaat.

1. SNESS
2. Xbox 360
3. Wii
4. Ps3 (no en omista, mutta kaverilla on tullu kokeiltuu, eikä siinä oo mitään pelejä minulle)

Näillä mennään.
Reply
#11
Metroid Other M:n intro:
http://www.youtube.com/watch?v=FFmzH52YrCk
Sisältää pienimuotoisia spoilereita.

Kommenteista:
"3:57 Team Ninja's left their mark on the Metroid series."
Reply
#12
N64 on paras koska siihen on Starcraft
Reply
#13
(27.02.2010 09:16)Laatikko Wrote:Metroid Other M:n intro:
http://www.youtube.com/watch?v=FFmzH52YrCk
Sisältää pienimuotoisia spoilereita.
Mitä Samukselle on käynyt? Brawlissahan se oli enemmän hotin näköinen. Nyt se näyttää jotenkin... vanhemmalta?  :-\
Reply
#14
Olen tässä monesti miettinyt, että montakohan peliä omistan kaikenkaikkiaan? En ole koskaan myynyt yhtään, mutta yhden olen vaihtanut pois, joten kokoelma on vain kasvanut vuosien mittaan. Mielestäni en ole myöskään tehnyt koskaan kovinkaan huonoja peliostoksia, joten hyllystäni ei löydy kuin maksimissaan ehkä pari peliä, jotka voisin polttaa roviolla. Voi varmaan päätellä jotain jos laskee kaikki omistamani Mario-pelit yhteen:

1. Super Mario Bros. (NES)
2. Super Mario Bros. 2 (VC)
3. Super Mario Bros. 3 (GBA)
4. Super Mario World (SNES)
5. New Super Mario Bros. DS
6. New Super Mario Bros. Wii
7. Super Mario 64 (N64)
8. Super Mario 64 DS
9. Super Mario Sunshine
10. Super Mario Galaxy
11. Mario Party 4, 5, 6 & 7
15. Mario Kart 64 (N64 & VC)
16. Mario Kart: Double Dash!!
17. Mario Kart DS
18. Mario Kart Wii
19. Super Mario Bros. Deluxe (GBC)
20. Mario Pary Advance
21. Mario & Luigi: Superstar Saga
22. Mario & Luigi: Partners in Time
23. Mario & Luigi: Bowser's Inside Story
24. Paper Mario
25. Paper Mario: The Thousand Year Door
26. Super Mario Land
27. Super Mario Land 3: Six Golden Coins
28. Mario Kart Super Circuit (GBA)
29. Super Mario RPG (VC)
30. Mario vs. Donkey Kong
31. Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again!
32. Super Paper Mario

Sitten nämä hiukan kyseenalaiset:
33. Luigi's Mansion
34. Mario Bros. (GBA SMB3:n ja GBA SMW:n yhteydessä)
35. Super Mario Bros. The Lost Levels (GBC SMBD:n yhteydessä)
36. Yoshi Touch & Go!

+
(37.) Wario World 3
(38.) Wario World 4

38 >_> Get at me.
Reply
#15
(27.02.2010 23:53)Laatikko Wrote:Sitten nämä hiukan kyseenalaiset:
33. Luigi's Mansion

Loistava peli
Reply
#16
(28.02.2010 00:53)Novi Wrote:
(27.02.2010 23:53)Laatikko Wrote:Sitten nämä hiukan kyseenalaiset:
33. Luigi's Mansion

Loistava peli

/agree
Reply
#17
(27.02.2010 23:53)Laatikko Wrote:Sitten nämä hiukan kyseenalaiset:
33. Luigi's Mansion
Kyseenalaistan pelimakusi, jos tuo peli on kyseenalaistenlistalla ja hyvien pelien listalla on Super Paper Mario(voiko hyvää sarjaa pahemmin raiskata?).
Muuten varsin hyvä kokoelma.
Reply
#18
Luulen että Loota on tässä listannut vain Mariopelejä, ei hyviä pelejä >_>
Reply
#19
Joo, listasin siis tosiaan vain kaikki Mario-pelit, jotka omistan. Nuo kyseenalaiset olivat siis pelejä, jotka on siinä rajalla, että voiko niitä kutsua Mario-peleiksi.

Ei Super Paper Mario ollut mielestäni läheskään yhtä huono kuin monet ovat siitä sanoneet. Radikaali muutos TTYD:sta tuohon saattoi monet ragen partaalle enkä sitä ihmettelekkään, mutta uusi ilme toimi minusta varsin hyvin. Olisin itsekin tahtonut mielummin perinteisen Paper Marion, mutta tästä uudesta kokeilusta muodostui kelpo peli. Seuraavaa perinteistä Paper Marioa odotellessa...

Latasinpa eilen Donkey Kong Country 3:n VC:stä, vaikka tuo löytyykin jo SNES:ltä. SNES:n paras trilogia ylivoimaisesti <3
Reply
#20
Asia selvä. Kyllä Luigi's Mansion on ihan rehellinen Mario peli se sijoittuu samaan universumiin, Mario on pelissä mukana ja onhan päähenkilön sukunimikin Mario.

SPM oli ainakin itselle sen luokan pettymys lähes täydellisen TTYD:n jälkeen, ettei sitä voi antaa mitenkään anteeksi ja peli antaisee kaiken sen ragen minkä se päälleen sai. Kokeilut toki kunniaan, mutta ei sitä sentään sarjan mainetta tarvitse mennä pilaamaan.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)